Katlamalı Perde
Katlamalı Perde

Katlamalı Perde | Fiyat Teklif Alınız

Fiyat : ₺0,00(KDV Dahil)

Katlamalı perdeler, tarzlarından bağımsız olarak her türlü iç mekana uygundur: klasik veya modern.

:

Katlamalı perdeler, tarzlarından bağımsız olarak her türlü iç mekana uygundur: klasik veya modern.

Bu zarif perdeler, manuel modeller için bir ip veya küçük bir zincirle hareket ettirilen hafif bir kumaşa sahiptir.

Kumaş katlandığında, üst üste binen büyük düz kıvrımlar oluşturur.

Katlamalı perdelerinin çeşitli avantajları vardır: Yıkanmak istendiğinde kumaşın çıkarılması ve tekrar takılması kolaydır.

Kumaş, ışığı filtreler ve böylece parlamayı azaltır. Ayrıca güneş pencerelere vurduğunda evi ısıdan korurlar. Küçük ve büyük pencereler için uygundurlar.

Perde sistemlerinde önemli bir yeri olan katlamalı perde çeşitleri, genellikle kullanım kolaylığı için tercih edilir.

Yaşam koşullarına uygun olarak belirli plastik aksamları, metal parçalarla ve mekanizma sistemleriyle kullanım kolaylığı getirmiştir.

Katlamalı perdeler, mekanizmalı özellikleriyle yaşam ve çalışma  alanları için ideal perde modelleridir. Günümüzde bu tarz ortamlarda bu perdeler zaruri hâle gelmiştir.

KATLAMALI PERDE MEKANİZMASI

Katlamalı perdeler kumaş seçildikten sonra ölçümlendirilmesi,tasarımı,dikişi ve montajı yapılan mekanizma yardımı ile çalışan perde sistemleridir.  

Manuel olarak kullanılan zincir kumandalı mekanizma dışında, anahtarlı/butonlu ya da uzaktan kumandalı mekanizmalarda bulunmaktadır.

Motorlu katlamalı perde yaptırmaya karar verdiğinizde dikkat edilecek en önemli konu, elektrik tesisatının perdelere kadar ulaştırılmasıdır.

Standart katlamalı perdeler için, ipek, polyester, keten, tafta, kadife, şönil, viskon, tül gibi pek çok kumaş kullanılabilir.

Standart katlamalı perdelerde kumaşı korumak veya kumaşı desteklemek amacı ile astar ve muflon gibi yardımcı malzemeler de kullanılabilir.

Kullanılan bu tür malzemeler, kumaşın dolayısıyla perdenin görüntüsünü büyük ölçüde etkiler.

Standart katlamalı perdeler işlevsellikleri açısından tek kullanılabileceği gibi farklı perde çeşitleri ile yapılan tasarımların içinde de kullanılabilir.

Genel olarak mekânlarında modern tarzı yakalamak isteyenler için standart katlamalı perdeler tercih edilir. 

Katlamalı perdeleri aşağıya ve yukarıya doğru açılıp kapanmasını zincir, ipler ve dişli yardımı ile sağlayan perde taşıyıcı sistemdir.

Sistemin açılıp kapanmasını ucuna ağırlık bağlı olan zincir sağlar.Bu mekanizmanın katlamalı olarak hareket etmesini sağlayan iki elemanı lama ve çubuklardır.  

Katlamalı perde mekanizmaları kendi içlerinde birçok alt kategoriye bölünür.Zincir çekme sistemler,motorlu ve uzaktan kumandalı elektrikli mekanizmalar perdelerle,

Renk bütünlüğü içinde olmasını isteyenler için plastik zincir ve kumaş taşıyıcı kurdelaları kumaş renklerinde üretilenler de mevcuttur.

Ayrıca metal zincirli katlamalı perde mekanizmaları ve bu metal zincirli mekanizmalarında krom ve altın seçeneklerinin dahi olması günümüzde sektörün moda akımlarına ilgisinin göstergesidir. 

Her üç mekanizmada makaralı olup, üst kısmı cırtlı alüminyum profildir, plastik montaj aparatları ile tavana ve duvara monte edilebilir.

Mekanizma grubu profil üzerinde bulunan kanallara geçmedir. Sistem olarak mekanizma ve makaralar üst profile geçme olup mandalla sıkıştırılır.

Mekanizma zincir vasıtasıyla çevrilir ve göbeğindeki delikten geçen alüminyum çubuk vasıtasıyla makaraları hareket ettirir ve makaralar üzerinde bulunan kurdelaları sarar veya boşaltır.

Böylece perdenin eteğinde bağlı olan kurdela sarılmadan dolayı aldığı hareketle perdeyi yukarı ve aşağı hareket ettirir.

Çubuklar perdenin düzgün durması ve eşit mesafelerde kademeli olarak toplanması için perde üzerinde hazırlanmış yuvalarına takılır.

Lama ise perdenin eteğindeki hazırlanmış yerine dikkatlice geçirilir ve perde düzgün bir şekilde durur.  

KATLAMALI PERDE ÇESİTLERİ

Standart Katlama Perdeler | Standart katlamalı perde, mekanizma ile çalışır. Belli bir ölçüde kademeli olarak katlanarak toplanır ve açılır. 

Standart katlamalı perdelerin toplama payları, yapılan dikiş şekline göre 35 cm ile 25 cm arasında değişir.

Toplanma şekli önden veya arkadan kişi isteği ve tasarıma göre değişiklik gösterir.Etek uçları isteğe göre kesim yapılarak hareketlilik kazandırılabilir.

Çubuklu Katlamalı Perdeler | Standart katlamalı ve kademeli katlamalı olarak uygulanır. Her iki perde uygulamasında da aynı mekanizma sistemi kullanılmaktadır.

Standart çubuklu katlamalı perdede çubuk aralıkları eşit olacak şekilde hesaplanarak katlar dikilmektedir.Görüntü de katlar belli bir düzen içersinde üst üste gelerek katlar hâlinde toplanmış olur.

Çubuklu katlamalı perdede, belli aralıklarla (25-35 cm) çubuk geçecek boşluklar oluşturulur.Çubuklar bu boşluklara takılır. Halkalar da çubuk hizasında tutturularak toplanma esnasında perdenin düzgün bir formda durması sağlanır.

Çubuklar sayesinde de düzenli bir toplanma sağlanmış olur. Yalnızca perdenin eteğine ağırlık oluşturan alüminyum profil takılır(Lama).   

Mekanizma ipi veya kurdelası makaradan gelerek,halkalardan geçirilip tek tek bağlanarak, perdenin etek kısmında sabitlenir. 

Perdenin toplanmış olarak yüksekliği, yapılan dikişe göre 25 cm ile 35 cm arasında değişir.Perde ucu tasarıma ve kumaş cinsine göre farklılıklar göstermektedir.

Değişik uygulamaların yanında son zamanlarda boncuklu uçlar da yoğun olarak kullanılmaktadır.Temizleme aşamasında öncelikle perde aralarındaki lama ve çubuklar çıkartılır.

Daha sonra mekanizmadan çıkartılarak yıkandıktan sonra tekrar aynı işlem uygulanarak yerine takılır.

Kumaş cinsine göre temizlik şekilleri değişiklik gösterir.Yıkanabilen kumaşları makinenizde yıkayabilir,diğer kumaşları kuru temizleme yaptırarak kullanabilirsiniz.

Çubuksuz Plise Katlamalı Perde | Çubuksuz plise katlamalı perdelerin uygulanmasında katlamalı perde mekanizmaları kullanılır.Doğal katlamalı ya da çubuksuz plise katlamalı perdeler olarak bilinmesinin nedeni kat aralarında çubuk kullanılmamasıdır.

Çubuklu katlamalı perdeler de, standart katlamalı ve kademeli katlamalı olarak iki değişik şekilde uygulamaktadır.

Çubuksuz plise katlamalı perdelerde kullanılan şeffaf ekstrafor, perdenin plise şeklinde üst üste birikerek toplanmasını sağlar.

Toplanma şekli önden veya arkadan kişi isteği ve tasarıma göre değişiklik gösterir.

Çubuklu katlamalı perdede olduğu gibi şeffaf ekstrafor üzerinde katlanma noktalarına halkalar elle dikilerek tutturulur. 

Çubuklu katlamalı perdede olduğu gibi halka dikim yerleri eşit aralıklarla olursa standart katlamalı,mekanizmadan etek ucuna doğru 55-50-45-40-30-25 vb. ölçülendirildiğinde ise kademeli katlamalı olarak isimlendirilir.

Halkaların tutturulması ve ipin halkalardan geçirilmesi toplanma esnasında perdenin düzgün bir formda olmasını sağlar.

Mekanizma ipi veya kurdelası makaradan gelerek, halkalardan geçirilip perdenin etek kısmında sabitlenir. 

Toplanma yüksekliği 35 cm civarındadır.Toplanmış yükseklik, tavan ve açılan kanat arasındaki mesafenin az olduğu mekânlarda özellikle dikkate alınmalıdır.

Çubuksuz plise katlamalı perdelerde, özellikle tül veya dökümlü, ince kumaşlar tercih edilir. 

Çubuksuz plise katlamalı perdeler, kumaş yıkamaya uygunsa, 30° sıcaklıkta ve çamaşır makinenizin perde yıkama veya hassas yıkama programında yıkanabilir.

Ancak doğal ipek, ipek tül vb. kumaş türlerinde kuru temizleme yapılması özellikle önerilir.
  

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR